Emanuel en Henderina Kats-Eliasar
Henderina Eliasar, trouwde in 1941 met Emanuel Louis Kats en kreeg met hem een dochter, Rozette. Het echtpaar werd in onderduik verraden en opgepakt, nadat zij hun babydochter in onderduik hadden gegeven aan een niet-Joodse familie. Rozette overleefde de oorlog. In Westerbork werd hun tweede kindje, Robert geboren die – drie maanden oud – samen met z’n moeder op 19 november 1943 is omgebracht in Auschwitz. Haar echtgenoot Emanuel Louis Kats is eveneens in Auschwitz vermoord op 31 maart 1944.
Gustaaf en Henny Eliasar-De Vries
Gustaaf Eliasar was getrouwd met Henny de Vries. Zij hadden het “Maatkledingbedrijf Succes” in Amsterdam. Gustaaf is, volgens een formulier uit 1955 van het Ministerie van Justitie, vermoord op 11 juni 1943 in Sobibor. Hij komt echter op geen enkele transportlijst vanuit Nederland naar concentratie- of vernietigingskampen voor, wat natuurlijk vragen oproept. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de verdwijning van Gustaaf.
Op 14 juli 1952 heeft het Rode Kruis een verklaring opgesteld waarin men stelt dat moet worden aangenomen dat Henny de Vries echtgenote van Gustaaf Eliasar, “na 6 mei 1944 doch uiterlijk 31 augustus 1944 in Midden-Europa aan de gevolgen van ziekte, uitputting, vergassing of anderzijds is overleden”.
Overlevenden – Erwin Eliasar en Rozette Kats
Alleen Erwin Isaac Eliasar en Rozette Kats, de dochter van zijn zuster Henderina, hebben de oorlog overleefd. Hij trouwde in 1938 met Hedwig Baumann en zij woonden tot september 1940 in Amsterdam, waar hij werkte voor het NVV. Nadat alle Joodse medewerkers in 1940 op gezag van de bezetter ontslagen werden, hebben zij zich in september 1940 gevestigd in Vaals waar zij een winkel zijn begonnen om in hun onderhoud te voorzien. Tot augustus 1942 heeft hij zich vrijelijk kunnen bewegen omdat hij gemengd gehuwd was. Daarna ging ook hij in onderduik op de zolder van zijn eigen woonhuis in Vaals.